קולות טיקטוק מטרידים מחלל הפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/11/2016 | 21:53 | מאת: אני

ני כבר כשנה וחצי סובלת מקולות טיקטוק בקצב הדופק שנשמעים מחלל הפה. קולות הטיקטוק הם פולסטילים, כלומר במאמץ קצב הטיקטוק עולה. במשך השנה וחצי האחרונה עוצמת הטיקטוק התגברה וכן שכיחותו התגברה- בעבר הופיע רק בעת מאמץ גופני וכיום מופיע גם בזמן מנוחה. הטיקטוק מפסיק בעצירת נשימה, צלילו משתנה מעט עם נשיפת והוצאת אוויר, ובשכיבה הוא גם מפסיק.לאחר מקלחת הטיקטוק מתגבר ונשמע חזק וגם לאחר אכילה. בבדיקת א.א.ג שבחן את הגרון בזמן הטיקטוק לא נצפתה אף סיבה לכך (כמו שריר שמתכווץ), בבדיקת אקו לב לא נמצאה הסיבה לטיקטוק. הטיקטוק מטריד ומציק ומפריע לשגרת היום יום שלי. כיום לאחר כל הבדיקות שביצענו לא יודעים את מקור הטיקטוק. האם התיאור נשמע כמו תופעה מוכרת? האם ייתכן שהטיקטוק מקורו במערכת העיכול? האם ייתכן שמקורו בושט (משום שבעצירת נשימה הוא מפסיק)? תודה רבה!!!

מציע לפנות לרופא המשפחה אשר בהתאם לבירור שעברת יחליט לגבי הצורך בהמשך הבירור ואופיו.

11/11/2016 | 21:04 | מאת: אני

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה