פריחה מטיפול משולש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2016 | 14:08 | מאת: יהודה

שלום רב. קיבלתי טיפול משולש : אומפרדקס, קארין ומוקסיפן ל 10 ימים. היום זה היום הרביעי ויש לי פריחה בכפות הרגליים ובמפשעות והחלק הפנימי של הירכיים. רופא המשפחה לא ידע למה להחליף את התרופות והמליץ שאם זה לא מחמיר להמשיך את הטיפול. שאלותיי: האם יש השפעה שלילית לפריחה? זה תקין להישאר איתה כך? במידה וזה מחמיר האם יש טיפול חלופי? אציין שהפריחה לעיתים מגרדת ולעיתים מעקצצת. תודה.

19/10/2016 | 08:03 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לפי התיאור שציינת פריחה חדשה ומגרדת מתאימה לתגובה אלרגית לאחת התרופות. האם ידועה רגישות לתרופות כלשהן, לפניצילין? ממלית לפנות שוב לרופא המשפחה, לדון על הנושא ולשקול טיפול חליפי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה