צרבות ודלקת סינוסים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/10/2016 | 21:23 | מאת: אור

שלום אני בחורה בת 38 בדרכ בריאה. זה כבערך 7 חודשים שאני סובלת מדלקת סינוסים כרונית ופוליפים באף. כחלק מהבעייה זולגת לי הרבה ליחה מהאף לגרון. בחודש האחרון אני סובלת הרבה מצרבות. האם בליעה רבה של ליחה יכולה לגרום לצרבת? האם לאחר שימוש באנטיביוטיקה יכולה להיווצר איזה בעייה בקיבה שתגרום לצרבת? האם עודף משקל (שוקלת 80) עלול לגרום לצרבת? האם יכול להיות שזה קשור לחיידק אליקובקטר? הצרבת אצלי מתאפיינת בצריבה בגרון. לרוב מגיעה לפני השינה ובמצב של שכיבה. אני לוקחת לעיתים טאמס שלרוב עוזר לי. אודה לתשובה וסליחה על האורך שבוע טוב אור

09/10/2016 | 19:09 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ליחה לא גורמת לצרבת. לשאלתך, ישנן תרופות שיכולות להשפיע על הסוגר התחתון של הושט - להחלשות סגירתו גם אם באופן זמני ולהגביר תחושת רפלוקס. כמו כן מזונות שונים יכולים לגרום לכך, בעיות אנאטומיות כגון בקע סרעפתי, זיהומי חיידק הליקובקטר במיקום מסויים יכול להוביל להגברת הפרשת חומצה ועוד. בנוסף לעודף משקל יש קשר ברור להגברת הסיכון לרפלוקס. מציע ביקור אצל רופא המשפחה בשלב הראשון בשאלה של טיפול בסותרי חומצה כגון PPI, ובהמשך ייעוץ רופא גסטרו.

09/10/2016 | 20:21 | מאת: אור

היית ממליץ גם על בדיקה לגילוי אליקובקטר?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה