כאבי בטן לאחר הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/10/2016 | 18:17 | מאת: דנה

שלום, לפני חודש פניתי לרופא עקב כאבים ברום הבטן. נשלחתי לבדיקת הליקובקטר שיצאה חיובית (18.9). נטלתי אנטיביוטיקות והיום, כחודש אחרי, עשיתי בדיקה חוזרת שיצאה שלילית. האם זה נורמלי שעדיין יש לי כאבים בבטן העליונה? חשוב לציין, שבעלי ואני מנסים להיכנס להיריון...

06/10/2016 | 22:53 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, אכן ייתכן כי הכאבים ימשיכו- בעיקר במידה ומקור הכאב אינו בחיידק אלא בסיבה אחרת. ייתכן ומקור הכאב אינו מהקיבה אלא מחלה ביליארית וכד' חסר מידע מבחינת אופי הכאב, גורמים מקלים/מחמירים, ממצאים אובייקטיביים. לכן אני ממליץ לפנות להתייעצות במרפאת גסטרו ויתכן שבהמשך לשקול ביצוע גסטרוסקופיה.

06/10/2016 | 23:38 | מאת: דנה

הכאב ממוקם ממש במרכז הבטן העליונה ומקרין למפתח הלב. כמו מעין צרבת. לעיתים אני מרגישה כאילו האוכל עולה למעלה- אבל לא תמיד. הכאב לא קשור לארוחות ומופיע מידי פעם. מה בקשר להיריון? האם אפשר לערוך את הבירור תוך כדי נסיונות?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה