בדיקת דם סמוי חיובית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/09/2016 | 12:31 | מאת: קיקה

שלום רב. ביצעתי לפני כחודש וחצי ביקת דם סמוי שיצא חיובית. רופא המשפחה המליץ מיד על קולונוסקופיה. הוא טען שאין טעם לעשות בדיקה חוזרת כי לעתים הבדיקה החוזרת יכולה לצאת שלילית למרות שיש בעיה. הופנתי על ידי הקופה לרופא גסטרו שבדק והמליץ על טיפול של 30 יום בנרות רפאסאל 500 מ"ג ולאחר מכן לעשות בדיקה דם סמוי חוזרת. הרופא גסטרו אמר שבמידה ובדיקת דם סמוי החוזרת יוצאת שלילית אין צורך לחזור אליו ואין צורך בקולונוסקופיה. הרופא משפחה אומר לעומת זאת, שגם אם הבדיקה של דם סמוי החוזרת שלילית, חשוב לעשות קלונוסקופיה בגלל הבדיקה הראשונה. אשמח דלעת מה דעתכם. תודה

03/10/2016 | 10:30 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, קיימת אנדקציה לקולונוסקופיה אם דם סמוי חיובי. לא ברור לי למה רפסאל? אם ברקע יש מחלת קוליטיס אז האמינות של דם סמוי יורדת מאד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה