בדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/09/2016 | 21:01 | מאת: גלית

שלום , בעוד מספר ימים אעבור בדיקת קולונוסקופיה. הבדיקה תהיה בשעה 17.30. נאמר לי כי החל מהשעה 6.00 בבוקר של יום הבדיקה עלי להיות בצום מאכילה. בהקשר זה יש לי שתי שאלות : א. אם עלי להיות בצום משעה 6.00 בבוקר, האם עלי להתעורר מהשינה ולא לאכול? או שרצוי שבשעה שאתעורר אוכל את הארוחה האחרונה לפני הבדיקה ולפני תחילת הצום, ומהשעה הזאת, השעה שאקום, ועד שעת הבדיקה לא לאכול כלום? ב. כמו כן, 4 שעות לפני הבדיקה עלי להפסיק גם שתייה - שאלתי בהקשר זה היא - האם החל מהשעה 6.00 בבוקר ועד שעה 13.30 בערך, שאלו השעות של צום מאוכל אך לא משתייה, עלי לשתות אך ורק מים, או שאפשר לשתות מרק צח, או משקה ממותק אחר עד השעה שיש להפסיק גם את השתייה ? תודה מראש, גלית

29/09/2016 | 08:59 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, תוכל לאכול ארוחת בוקר קלה. תשתה מים עד 4 שעות לפני הבדיקה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה