בדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/09/2016 | 23:38 | מאת: איציק

שלום אני אמור לעבור בקרוב בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בחשד לקרוהן/קוליטיס. הראומטולוגית שלי כתבה שיש מקום לבירור המעי הדק. האם בבדיקת קולונוסקופיה תמיד בודקים גם את המעי הדק? האם בדיקת המעי הדק בקולונוסקופיה אורכת זמן רב יותר מבדיקת קולונוסקופיה שבה המעי הדק לא נבדק? תודה.

15/09/2016 | 14:21 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, בחשד לקרון כן בודקים את המעי הדק הסופי. צריך להגיד את זה לרופא המבצע לפני הבדיקה. צנתור המעי הדק הסופי מאריך את זמן הבדיקה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה