האם בבדירת גסטרוקופיה מסמנים מיד בביופסיה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/08/2016 | 22:25 | מאת: דורית

האם בבדיקת גסטרוקופיה כשנלקחת ביופסיה של פוליפים שמים מיד את המדבקה למבחנה של הממצא? ומתי שמים מדבקות על התמונות שצולמו בבדיקה? לצערי אחרי הבדיקה נמסר לנו התמונות ועליהן מדבקות עם שם נבדק אחר ונאמר לנו שהיה בלבול במדבקות אנחנו כעת ח7ששים שאולי נעשתה גם טעות חס וחלילה בהדברת המדבקות על הביובסייה? מה עושים? איך אפשר לדעת שאכן מה שנמצא נמצא? ממש פחד אלוהים .. אולי צריך לעשות את הבדיקה שוב?

שלום רב, אכן מדובר במצב חמור, שמצריך הבנה מדויקת איפה נפלה הטעות. קשה להמליץ על פיתרון בלי להיות בקיא בנסיבות המקרה. תהליך הזיהוי והדבקת המדבקות על מבחנת הביופסיה צריך להיעשות מיד בסוף הבדיקה ועל ידי אישור כפול של שני אנשי צוות לפרטים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה