מעי רגיש, חסימה חלקית?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/07/2016 | 10:19 | מאת: איילת

שלום אני בת 38 מזה כ 3 שנים כאבי בטן ושלשולים מעת לעת. כל בדיקות הדם תקינות. ספירה, שקיעת דם, CRP, כימיה הכל תקין. US בטן תקין. קלפרוטקטין יצא 60 בבדיקה אחת, 70 בבדיקה שניה. הגסטרו אמר שזה להערכתו חסר משמעות ושמדובר במעי רגיש. התייעצתי עם דיאטנית וחל שיפור ניכר בתופעות אחרי שהורדתי לקטוז קטניות מוגז וכו'. בחודשים האחרונים קצת החמרה ברגישות, משקל יציב, נטיה לעצירות אבל פעם בשבועיים שלושה יום יומיים של כמה שלשולים בעקבות אכילת משהו בעייתי. אבל יש תופעה שמטרידה אותי. סליחה על התיאור: לפעמים אני מרגישה צורך "לשחרר גאז" מלמטה... ( "נפיחה" ) אבל לא מצליחה לעשות זאת. כאילו מרגישה צורך לוחצת אבל לא מצליחה ואז נעלם הצורך. יכול לקרות ככה כמה פעמים נניח בחצי שעה ואפילו קצת רגישות בבטן ואז בסוף זה משתחרר. זה קורה לי אחת לכמה ימים. האם זה סימן בעייתי לחלילה בעיה במעי שאולי הוא עובר איזה היצרות או חסימה מסוימת? האם זה דורש בירור? ( לא בא לי כמובן בירורים מיותרים ). תודה רבה

שלום מדובר במעי רגיש אין כל סימן של בעיה

03/07/2016 | 12:40 | מאת: איילת

תודה על תשובתך אם מדובר במעי רגיש אם כך מה גורם לכך שאני מנסה לשחרר גאז מפי הטבעת יש צורך לוחצת ולא מצליחה זה חוזר על עצמה כמה פעמים בחצי שעה ורק אחרי נניח חצי שעה זה יוצא. האם זה לא מעיד על איזה שהיא חסימה חלקית או בעיה במעי? בעבר לא הרגשתי תופעות כאלה תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה