בירור לגבי תוצאות אולטרסאונד וגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/06/2016 | 16:53 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 30, בשנה וחצי האחרונות, אחת לחודש-חודשיים סובל מכאבי בטן חזקים בבטן העליונה (שנמשכים כ-24 שעות), מלווה בתחושה של אוכל שתקוע בגרון. פניתי לרופא גסטרו שהפנה אותי לאולטרסאונד בטן עליונה ולבדיקה אנדוסקופית גסטרוסקופיה. בבדיקת US התגלו משקע ואבנים זעירות בתוך כיס המרה, ללא דלקת. בגסטרוסקופיה התגלה בקע היאטלי, רירית ושט קיבה ותריסריון תקינה. הרופא המליץ על דיאטת דלת שומן והפחת בצריכת קפה וכו', וכן טיפול ב-PPI לפי הצורך. כמו כן, המליץ לשקול ניתוח כריתת כיס מרה. מספר שאלות: 1. לגבי הדיאטה שהוצעה, האם היא קשורה לבקע שנמצא או גם לאבנים בכיס מרה? 2. לגבי כריתת כיס מרה, האם זה נחוץ או שיש לשקול בהתאם להימשכות הכאבים? 3. עם איזה רופא מומחה עליי להיוועץ בקשר לתוצאות הבדיקות וכיצד להמשיך מכאן? תודה, דניאל

הדיאטה קשורה לבקע כאשר יש אבנים בכיס מרה וסימפטומים מתאימים צריך לנתח באשר לבקע יעוץ גסטרואנטרולוג באשר לכיס המרה יעוץ כירורג

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה