בדיקת גסטרו -ביופסיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/05/2016 | 17:24 | מאת: אבי

בבדיקת גסטרו שביצעתי קיבלתי את התשובה של הביופסיה והתקבלה התשובה הבאה-בביופסיה דלקת פוקלית חריפה וכרונית עם היפרפלזיה פובאולרית ומוקד של im הליקובקטר פילורי חיובי .ללא עדות לדיספלזיה. רציתי לדעת מה הכונה בתשובה זאת האם הממצאים לא תקינים ומה ניתן לעשות בתודה מראש

באופן עקרוני קיימת דלקת עם נוכחות חיידק, קיים איזכור לשינויים נוספים ברירית. עם זאת לא ניתן להתייחס רק למלל המתאר את תוצאת הביופסיה. יש חשיבות לסיבה בגינה בוצעה הבדיקה ולממצאים בבדיקה עצמה. מציע לפנות לרופא המשפחה / גסטרואנטרולוג.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה