Ca19-9

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/04/2016 | 01:09 | מאת: לילי

שלום רב. לפני מס חודשים רופא גניקולוג שלח אותי לבדיקת ca19-9 עקב דרמואיד שחלתי והתוצאה היתה 52. לאחר מכן ביקש שאפנה לגסטרולוג עקב התוצאה. הרופא שלח אותי בשנית והתוצאה ירדה ל44. הרופא שלח אותי לאולטרסאונד בטן ויצא תקין. לפני מס ימים עשיתי את הבדיקה שוב לבקשת הרופא והתוצאה שוב עלתה והיא כרגע 116. אני מודאגת מאוד כי כל מה שמופיע באינטרנט מצביע על מחלות קשות כגון סרטן. האם דרמואיד יכול להשפיע על רמות ca19.9? בנוסף עד לפני מס ימים סבלתי מדימוי נרתיקי במשך 3 שבועות. האם יש דברים אחרים שגם יכולים לעלות את הca19.9 כגון הדימום ? או שזה מצביע רק על סרטן? אני מודאגת מאוד.:(

19/04/2016 | 19:53 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, הערך המוגבר יכול להיות קשור לממצא השחלתי. ממליץ בכל זאת CT בטן ואגן בדגש על הלבלב.

20/04/2016 | 15:15 | מאת: לילי

תודה על המענה. אתה ממליץ על ct למרות שעשיתי אולטאסאונד בטן עליונה בדגש על הלבלב ויצא תקין?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה