בעקבות בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/04/2016 | 17:39 | מאת: דניאלה

שלום אני בחורה בת 32 די בריאה בד"כ. רזה. רקדנית מקצועית. בכושר טוב. כבר שנה יש לי צרבת פעמיים שלוש בשבוע. אין תופעות נוספות. אני לוקחת מאלוקס ולעתים גסטרו 10 וזה מסתדר. הגסטרו הפנה אותי לגסטרוסקופיה ביצעתי את הבדיקה לפני 4 חודשים. הכל יצא תקין בבדיקה. מה שמדאיג - ממש מיידית מאז הבדיקה ועד עתה יש לי תופעות חדשות משמעותיות הרבה יותר - אני מרגישה שמתמלאת מהר מאוד. אם אני אוכלת ארוחה מלאה מרגישה במשך כמה שעות תחושה של בחילה וטעם של קיא ומלאות ולא נוח באיזור הקיבה. לפעמים יש גם כאבים די חזקים באיזור הקיבה. בדיקת דם - ספירת דם וכימיה חודש אחרי הגסטרוסקופיה יצאו תקינות. זה חד משמעית החל אחרי הגסטרוסקופיה. ומאז ירדתי במשקל 2-3 קילו כי אוכלת פחות ממה שאכלתי קודם. יכול להיות שבבדיקת גסטרוסקופיה יש משהו שיכול להשאר בטעות בתוך הקיבה? אולי איזה חלק מהמכשיר או ציוד שנשאר וגורם לי למלאות ובחילות? או אולי נזק או נכנס לי איזה טפיל או פטריה? התופעות לא משתפרות אלא אפילו החריפו. מה דעתך? מה לעשות? כמובן שמעדיפה לא לעשות בדיקות מיותרות. תודה

13/04/2016 | 14:55 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, לא סביר שהתלונות הן "סיבוך" של הבדיקה. נא להשלים בדיקת חומציות בושט ומנומטריה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה