הליקובקטר, מעי רגיש-ibs

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

31/03/2016 | 23:52 | מאת: קובי

שלום רב, יש לי שתי שאלות: 1. האם חיידק הליקובקטר+כאבי בטן עליונה יכולים לגרום לירידה במשקל גם אם אין ירידה בתאבון וכמות האוכל שנכנס נשאר אותו דבר. כנל יציאות.? 2. האם צמרמורות הם תסמין נפוץ ב-ibs? תודה רבה מראש. נ.ב: נמצא בבירור גסטרו', אך אשמח לתשובות על שתי שאלות אלו גם אם הנם תאורטיות.

02/04/2016 | 19:07 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, במידה ואין שינוי בכמות האוכל והרגלי היציאות לא סביר שהלקובקטר יגרום לירידה במשקל. IBS לא גורם צמרמורת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה