כאב חד בבטן עליונה איזור הקיבה ומפתח הלב,מקרין לגב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/03/2016 | 18:23 | מאת: דניאל

שלום ביצעתי גסטרוסקופיה שגרתית עקב צרבות. תקינה. שבועיים אחרי הופיע כשעתיים אחרי האוכל כאב חד מאוד מאוד באיזור הקיבה ומפתח הלב ומקרין לגב. נמשך כשעתיים ללא הפוגה. מאז זה הופיע 4 פעמים בחודשיים, פעם אחת כשעה וחצי אחרי ארוחה די גדולה ויתר הפעמים כ 3 שעות אחרי. ביצעתי בדיקת US בטן עליונה ב 6 שעות צום שיצאה תקינה ולא הראו אבנים. ספירת דם וכימיה תקינות. ברצוני לדעת 1. מה יכול להיות גורם לכאב חד מאוד באיזור הקיבה ומפתח הלב באמצע שמקרין לגב ונמשך כשעתיים בהינתן US בטן עליונה תקין וגסטרוסקופיה תקינה. הכאב פנימי, לא שרירים, לא מושפע מביצוע כפיפת בטן. 2. האם במהלך בדיקת גסטרוסקופיה, המכשיר יכול לפגוע בכיס המרה? בלבלב? אולי זה הגורם לגלי הכאב? אם המכשיר פגע נניח אפילו קצת בכיס המרה האם הייתי יודע על זה באופן מיידי? האם יראו זאת בבדיקת US בטן ? תודה

שלום רב, לא סביר שיש קשר בין הסימפטומים לבין פעולת הגסטרוסקופיה שעברת. יש מקום לשקול בירור תנועתיות בושט. הפרעה בתנועתיות יכולה לגרום לכאב כזה. פנה לגסטרואנטרולוג שוב.

25/03/2016 | 09:04 | מאת: דניאל

תודה כתבת שהכאב עשוי להיות מהפרעה בתנועתיות הוושט. אבל האם הפרעה בתנועתיות בוושט יכולה לגרום לכאב חד שמתחיל כ 1.5-3 שעות אחרי אוכל, נמשך רצוף כשעה שעתיים וממוקם איפה שהקיבה, ברום הבטן , איפה שמפתח הלב?? זה הרי באיזור הקיבה ולא לאורך צינור הוושט וזה קורה אחרי האוכל ולא בזמן הבליעה מה דעתך? תודה רבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה