רגישות לכדורי גסטרו / אומפרדקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/03/2016 | 22:45 | מאת: שירי

שלום רב אימי בת 69, רגישה לפנצילין. (סובלת מפסוריאזיס, לאחר אריתרו דרמה בעקבות כוויה מטיפולי פוטותרפיה) קיבלה כדורי אומפרדקס בשילוב אטופן במשך כשבוע וחצי לאחר שהתלקחה דלקת הפרקים בעקבות האריתרודרמה. כדורי אטופן לא הועילו,והראומטלוג המליץ על אומפרדקס + פרדינזון 30 מ"ג (לאחר ארבעה ימים, הורדת מינון של 5 מג כל שלושה ימים). נראה כי אימי אלרגית לכדור אומפרדקס. לאחר נטילתו היא חשה ברע, ויוצאת לה פריחה אלרגית מגרדת ואדומה (לפני יומיים אף ירדה טמפטרטורת הגוף שלה). בשבת לא נטלה אומפרדקס והרגישה בסדר ללא אלרגיה או גירוד. היום לקחה כדור גסטרו 20 בהמלצת רופא ושוב היא מתגרדת עם פריחה אלרגית. טוענת כי לאחר נטילת הכדור חשה תחושה מוזרה בקיבה המלווה בחולשה ותחושת עילפון. האם גסטרו ואומפרדקס מכילים את אותם חומרים? כיצד ניתן להגן על הקיבה לפני נטילת הפרדינזון ? תודה רבה שירי

שלום רב, גסטרו ואומפרדקס אינם מכילים אותם חומרים. במקרה שקיימת רגישות לתרופות גסטרו ואומפרדקס, ועדיין יש צורך להגן על הקיבה בשל נטילת פרדניזון במינון גבוה, צריך לחפש תרופה אחרת. מלוקס, גביסקון, אולסניק, או אולי יש כבר נסיון עם תרופה מסוג זה שלקחה בעבר ולא גרמה לה לרגישות יתר. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה