בעקבות בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/03/2016 | 22:03 | מאת: אייל מאבן יהודה

שלום אני בן 40. ללא בעיות רפואיות ידועות. 62 קילו גובה 1.80 בכושר טוב רץ 10-20 קילומטר. מזה כ3 שנים סובל מצרבות כל יום. לאור זאת הפסקתי לשתות קפה, לא שוכב אחרי אוכל, לא מעשן לא אוכל הרבה שומני, לא שותה אלכוהול. כל זה לא פתר ולכן כשנתיים לוקח גסטרו 20-40 מג ליום ( לא לוקח לוסק כי גרם לי לתחושה רעה ). מסתדר טוב עם הגסטרו. לפני 3 חודשים ביצעתי לראשונה גסטרוסקופיה בהמלצת הרופא לאור המשכות הצרבת. הבדיקה יצאה תקינה לגמרי וגם אין הליקובקטר. הגסטרו אמר שאין סימנים בבדיקה לרפלוקס, אולי גם בגלל שאני לוקח גסטרו, אבל לאור מה שאני מתאר כנראה יש לי סוג של רפלוקס כרוני. ולחיות עם זה ולקחת לוסק / גסטרו. מאז הגסטרוסקופיה כבר 3 חודשים יש לי תופעות שלא היו קודם לכן. 1. סובל מכאבים באיזור הקיבה - מתחת לאיפה שנמצא מפתח הלב. לפעמים כאב חלש לפעמים כאבים יותר חזקים. התסמינים יותר בשעות שאחרי אוכל. 2. סובל מרפלוקס הרבה יותר חזק כולל טעם מר בפה, טעם של קיא ותחושה של קיא בפה. הרופא משפחה אמר לי שאולי יש לי רפלוקס של דרכי המרה. ברצוני לשאול האם גסטרוסקופיה יכולה לגרום נזק ש1. גרם לכך שיהיה לי כאבים לאורך זמן באיזורי הקיבה. אם כן איזה בעיה? פצע? חתך? נזק עצבי? 2. האם הבדיקה יכולה לגרום לנזק לשער כך שיהיה רפלוקס יתר חזק כולל עליית קיא. 3. האם גסטרוסקופיה יכולה לגרום לרפלוקס מכיס המרה, אולי לפגוע במעבר בין התריסריון לכיס המרה? אצין ספירת דם וכימיה תקינות לפני שבועיים. מה דעתך? זה כבר 3 חודשים ולא משתפר.... תודה רבה אייל

שלום רב, לא הייתי מייחסת לבדיקת הגסטרוסקופיה את כל התסמינים הללו. יתכן רפלוקס - החזר, מהקיבה אל הושט, מבלי שתראה דלקת. אפשרות אחרת היא שבושט דלקת מיקרוסקופית בגלל רגישות יתר שלו. ניתן להמשיך בירור רפלוקס באמצעות ניטור חומציות PH בושט. כמו כן ניתן לקחת ביופסיות מהושט, בבדיקה אנדוסקופית. פנה שוב לגסטרואנטרולוג.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה