בדיקה דרך פי הטבעת ודרך הגרון (ושט)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/03/2016 | 15:44 | מאת: קרן

שלום רב. קראתי וחיפשתי דרכים שונות על מנת ל לעבור בדיקות פולשניות ונתקלתי במאמרים על גלולת הושט ועל הגלולה למעי הגס. רציתי לשאול האם הבדיקה הזו מומלצת? האם היא מדוייקת כמו הבדיקות החודרניות האחרות. אני חוששת שאצטרך לעבור בדיקות היות וההמוגלובין והבזל שלי נמוכים מאוד קפצו תוך שנה וחצי להמוגלובין 8.1 ולפי מה שהרופאה אמרה אצטרך קרוב לוודאי לעבור בדיקות של גסטרוולוג.אני ממש בחרדות ורוצה לדעת אם ישנן אפשרויות בדיקה שלא כוללות בדיקות חודרניות ולא טשטוש. אני בת 37 ופחדנית נורא. תודה והמשך יום מקסים.

שלום רב, בדיקות הקפסולה לושט- קיבה ולמעי הגס אפשריות, אך יכולות להעשות במימון פרטי בלבד. הצילום של איברים אלה ע"י הקפסולה בסה"כ יחסית פחות טוב מזה של האנדוסקופ. הקפסולה אינה ניתנת לשליטה כמו האנדוסקופ כשרוצים להתעכב על ממצא, וכן אין אפשרות לקחת ביופסיות או לטפל בממצא, כמו באמצעות האנדוסקופ.אך היא יכולה לתת מושג על המצב באופן כללי בהקשר לממצאים משמעותיים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה