קושי בבליעת מוצקים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/03/2016 | 12:17 | מאת: גל

שלום. בת 40. בשנה האחרונה ילדתי. בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש קושי בבליעת אוכל מוצק או דביק. ברגע שבולעת את המזון מרגישה שאינו עובר תמיד ודורש בליעה נוספת או עזרה עם שתיית מים. אוכל מסויים נדבק בגרון ממש מרגישה את זה ואוכל מוצק אחר כאילו לא עובר וחוסם את האוויר לנשימה עד שאני שותה מים. בשתיית נוזלים, יוגורטים, גלידות אין בעיה. דבר נוסף הוא שלעיתים קורה שלאחר הבליעה מרגישה לחץ בוושט כאילו האוכל תקוע ואז הוא עובר לרוב לבד או בעזרת שתיית מים. ביצעתי בדיקת דם לבלוטת התריס ויצא תקין. מה דעתך לפי ניסיונך האישי עשוי להיות.. מה האפשרויות, אודה לך אם תמנה אותם. בנוסף אילי בדיקות ניית ממליץ לבצע לפי תסמינים אלה. אציין שיש לי גם פריצת דיסק צווארית כ 15 שנה ב c5-c6.תודה רבה

שלום רב, כיוון הבירור צריך להיות תחילה בשאלת הפרעה בתנועתיות הושט. ישנן מס' בדיקות אפשריות כולל גסטרוסקופיה, בדיקת לחצים, הדמייה.. גשי לבדיקת גסטרואנטרולוג

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה