לא מובן לי תשובת הביופסיה אשמח להסבר בשנית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/02/2016 | 14:39 | מאת: אחת

ציתי לדעת כאשר הקולונסקופיה תקינה לחלוטין והביופסיה ברקטום נתנה תשובה של hyperplastic colonic mucosa. האם מדובר בממצא שפיר או בפוליפ שפיר? במידה ומדובר בפוליפ כיצד הדבר התפספס בבדיקה? תודה מראש על המענה

שלום לך, לא ברור לי מדוע לקחו ביופסיה מהאיזור- האם היה פוליפ קטן?, האם הרירית לא נראתנ סדירה? האם זה היה חלק מרוטינה כמו שמקובל באינדקציות מסוימות לקחת ביופסיה? בכל אופן, כפי שציינתי בתגובה הקודמת, הממצא הנ"ל אינו מדאיג ברקטום, ואינו דורש התייחסות דחופה.

01/03/2016 | 16:38 | מאת: אחת

הביופסיה נלקחה כחלק מרוטינה שיגרתית ורשום שנלקחה בשאלת דלקת .אתה מציין שהממצא אינו מדאיג ולא דורש התייחסות דחופה. האם הממצא דורש התייחסות כלשהו? ושוב לא מובן לי האם מדובר בפוליפ? תודה על המענה בשנית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה