נפיחות בקיבה וגיהוקים שלא יוצאים מזה שבוע

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/02/2016 | 19:39 | מאת: עידו

לדר שלום אני בן 44 ובריא מלבד IBS שאובחן לפני 20 שנה כמעט. תסמיני ה IBS מאז ומתמיד התמקדו במעי הגס. לפני שבוע התעוררי בבוקר עם תחושה של נפיחות בקיבה וצורך לשחרר גרפס ללא הצלחה וללא שיניים ביציאות או תסמינים אחרים. התחושה מתגברת לאחר האוכל עוד יותר. שחרור הגזים מהקיבה בסופו של דבר נעשה באופן איטי למשך כל היום עד להקלה בשעות הערב. אם זה היה מקרה חד פעמי לא ההיתי עושה מזה עניין, אבל אותה תופעה חזרה ליום המחרת ונמשכת זה כבר היום השביעי. לא ביצעתי כל שינוי בהרגלי התזונה. האם זה יתכן שזה ביטוי חדש של ה IBS? לאחר שחפסתי תסמינים זהים ברשת, מדד החרדה שלי עלה לאחר שראיתי שלעיתים אלו סימנים ראשונים של סרטן הקיבה או הלבלב. קבעתי תור לרופא המשפחה ליום חמישי הקרוב (אני עובד כל השבוע), אבל עד אז אשמח לשמוע את דעת המומחים כאן, האם יש סיבה לבירור מעמיק או שצריך להמתין עוד בתקווה שזה יחלוף מעצמו? תודה מראש

28/02/2016 | 22:09 | מאת: עידו

שכחתי לציין כי לפני כמה חודשים עברתי לתזונה בריאה וטבעונית מאד קיצונית שכוללת שתייה של שייקים ירוקים מירקות ופירות אורגניים בתוספת שמנים מהצומח (זין, קנאביס, אבוקדו, פישתן, וקוקוס). וגם הפסקתי לצרוך גלוטן או כל סוג של מזון מבושל או תעשייתי מלבד אורז אוגני מלא. יש לציין שזה שיפר את תסמיני ה IBS שלי. אבל לא ברור לי אם זו הסיבה לגיהוקים, בעיקר לאור העובדה שהם החלו כמה חודשים לאחר השינויים בתזונה. תודה

שלום לך, בהחלט תסמינים כנ"ל יכולים להיות חלק מקליניקה של IBS, אך המצב יכול להיות משני להפרעות רבות אחרות- רובן בניגניות ופשוטות. לא צריך לדאוג, תמשיך בירור אצל רופא מטפל. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה