כאבים בבטן תחתונה וגזים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/02/2016 | 16:45 | מאת: רוני

שלום אני בן 62 ובריא בד"כ. אני סובל מכאבים בבטן תחתונה וגזים שמתחילים מספר שעות לאחר ארוחת הצהרים, גם כשאני מקפיד על אוכל מבושל וללא פחמימות,ולא אוכל ולא שותה עד הערב. לקחתי זים קל כחודש,וכאבי הבטן פחתו. יש לי יציאות סדירות בכל בוקר. האם קיימות בדיקות לחוסר באינזימים וחומציות בקיבה? האם קיים טיפול בבעיה שלי מעבר לתזונה מתאימה?

שלום לך, מדובר בתלונות שיכולות להתאים למגוון הפרעות בדרכי עיכול, ודרוש המשך בירור קליני, בדיקות מעבדה ותבחינים נוספים לפי הצורך. אני ממליץ תמיד להגיע לאבחנה מדוקיית ואז לטפל בהתאם. מומלץ לפנות להמשך מעקב מפראת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה