בדיקת קולוסקור-שאלה לגבי ערכים בספירת דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/02/2016 | 13:23 | מאת: מאיה

היי,הבנתי שישנה דרך לגלות באמצעות ספירת דם(בהשוואה לבדיקות קודמות) סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס. האם זה אכן נכון? אצלי למשל הערכים בספירת הדם שקשורים להמוגלובין ולתאי הדם האדומים נמצאים במגמת ירידה בחלקם לעומת בדיקות קודמות. מה זה בעצם אומר והאם רופא המשפחה אמור לשים לב לזה בעצמו?

שלום לך אין בדיקה ספציפית שמכוונת לסרטן! אנמיה (ירידת המוגלובין) מחסר ברזל היא אחד המצאים המחשידים לכך שקיים איבוד דם דרך מערכת העיכול (שיכול לנבוע בין היתר מסרטן) שמצריך המשך בירור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה