אי נוחות במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/02/2016 | 11:16 | מאת: סמדר

שלום בת 55, ללא מחלות וללא תרופות.מזה שנים אחדות היו בעיות מדי פעם, של קושי בבליעה. כלומר מיד אחרי הבליעה היתה תחושה שהאוכל נתקע באמצע הדרך, בערך מתחת לחזה, ויורד לאט לאט, תוך כדי כאבים ורצון להקיא. כאשר בסוף ירד האוכל, הכל נעלם. בחוד האחרון נראה שזה קורה הרבה יותר פעמים, וישנה אחר כך תחושה לא נעימה של כאב עמום או חוסר נוחות במערכת העיכול העליונה.וגם מעין "גרפסים" קטנים.מה עושים? מה זה אומר?

שלום סמדר חסר לי עוד הרבה מידע קליני כגון באיזה סוג מאכלים מתרחש הדבר, האם סבלת/סובלת מצרבות, השמנת יתר, האם את יורדת במשקל.. בכל אופן, קושי בבליעה וכאבים בעת בליעה, יכולים להיגרם מסיבות רבות, חלקן מאד קלות וניתנות לפתרון, אך קיים צורך להגיע קודם כל לאבחנה מדוייקת- בד"כ ובהתאם לשיקול והערכה קלינית, מתחילים בירור ע"י גסטרוסקופיה. ממליץ לך לפנות בהקדם למרפאת גסטרו להמשך הערכה ובירור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה