בעית נפיחות בבטן תחתונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/01/2016 | 17:32 | מאת: משה

שלום אני בן 62 ובריא בד"כ. אני סובל מספר שנים מבעית נפיחות בבטן תחתונה וגזים, שמתחילה כשלוש שעות לאחר ארוחת צהרים ונמשכת כשלוש שעות,וזאת ללא קשר מה אני אוכל. באחרונה אני לוקח בתחילת ארוחת הצהרים תוסף אנזימי עיכול,והבעיה נפתרה לכאורה למעט גזים שממשיכים. האם הדבר מעיד שיש בעיה בלבלב?איזה בדיקה כדאי לעבור? האם הפתרון של תוסף האנזימים אפשרי לטווח הארוך?

שלום לא מדובר במחלת לבלב מדובר בגזים שנוצרים בעקבות חוסר ספיגת פחמימות יש לעבור יעוץ דיאטולוג בדיקת נשיפה לחיידק HP

07/02/2016 | 10:36 | מאת: משה

האם חוסר ספיגת פחמימות (וגם של רוב החלבונים) מעיד על בעיה בייצור אנזימים בלבלב?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה