Blastocystis hominis

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/01/2016 | 01:03 | מאת: עידו

שלום, הנני בן 28 בריא עם רגישות לגלוטן וללקטוז (שומר על דיאטה מתאימה כבר כמה שנים), לא מעשן ופעיל מאוד גופנית. לאחרונה פניתי לרופאת המשפחה עם תלונות על כאבי בטן חזקים עד בלתי נסבלים מהם אני סובל כמעט באופן תמידי, עצירות לסירוגין ושלשולים קשים אחת לשבוע במשך 24 שעות. בבדיקת צואה התקבלה תוצאה חיובית ל Blastocystis hominis והרופאה טענה שזהו טפיל נפוץ בארץ, שאין צורך לטפל בו ושהוא אינו הגורם לתופעות עליהם אני מתלונן. היא גם הפנתה אותי לרופא גסטרו אך אני נמנע מלפנות לאחד כזה לאחר חוסר הצלחה בעבר. אשמח לקבל את דעתך או כיוון נוסף אליו כדאי לי לפנות. תודה

חיידק הזה לרוב לא גורם לתלונות לעיתים רחוקות יש כאב בטן שלשול ניתן לתת טיפולב FLAGYL

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה