בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה כולל כליות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/01/2016 | 19:38 | מאת: דניאל פפו

שלום רב, שמי דניאל בן 19, מזה כחצי שנה אני סובל מכאבי בטן המלווים בבחילות ורצון להקיא . הבחילות מתחילות בעיקר לאחר אכילת האוכל . עשיתי בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה כולל. כליות, להלן התוצאות: בברכה אינה ורגנוב מומחה ברדיולוגיה אבחנתית מס' רישיון: 89369 התשובה עברה הגהה ונחתמה אלקטרונית א.ס בטן עליונה (כולל כליות) * בירור *ממצאים: הכבד אינו מוגדל, במרקמו תקין . כיס המרה ברוחב תקין, בתוכו ובסמוך לדופן הכיס רושם לממצא אקוגני מעוגל זעיר, לא נייד, בקוטר 0.4 ס"מ , - האם פוליפ/אבן? לקורלציה קלינית ומעקב סונוגרפי בעוד כחצי שנה בהתאם . דרכי המרה אינן מורחבות.הטחול בגודל ומרקם תקין . הלבלב הודגם חלקית - בגודל ובמבנה תקינים . הכליות בגודל ומבנה תקינים . ללא עדות להידרונפרוזיס או אבנים . האאורטה הבטנית אינה מורחבת . ללא נוזל חופשי בחלל הבטן . סיבת ההפניה: בירור סיכום: רושם לממצא זעיר בכיס מרה - האם פוליפ/אבן? לקורלציה קלינית ומעקב סונוגרפי בעוד כחצי שנה בהתאם . מבצע הבדיקה: יקטרינה רדובסקי מכון דימות:כרמל-חורב כתובת: חורב 15 חיפה טלפון: 04-8280400 שם הנבדק: פפו דניאל ת.ז הנבדק: 316598531 כתובת הנבדק: בודנהיימר 26 חיפה 35591 טלפון הנבדק: 0509966764 טלפון נייד: 056251725 פרטי רופא מפנה : שם: זקס מאיר מ.ר: 18721 29/12/2015 :הבדיקה תאריך 11/01/2016 :הפיענוח תאריך תשובת בדיקת דימות:15729888 11/01/2016

מה השאלתך?

15/01/2016 | 21:44 | מאת: דניאל

האם הפוליפ בגודל 0.4 מ"מ מסוכן ומצריך טיפול כלשהו או בדיקה מסוימת? והאם יש משהו שיקל על הכאבי בטן , צרבות,בחילות ורצון להקיא אחרי אכילת אוכל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה