קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/12/2015 | 18:53 | מאת: דנה

לפני 3 שבועות עברתי בדיקת קולונוסקופיה, נמצאו 2 פוליפים: פוליפ זעיר בקולון העולה מיד מעל הצקום, ופוליפ בכפף הכבד (צד הקולון העולה) של 6-7 מ"מ שנלקחה ממנו ביופסיה והוצא בשלמות בפוליפקטומיה (חמה). תשובות הביופסיה הן: פוליפים שפירים. פוליפ אחד- tubular adenoma with low grade dysplasia פוליפ שני - tubulovillous adenoma with low grade dysplasia הייתי רוצה לקבל מידע על מידת הסיכון של כל אחד מהפוליפים האלה ומה הטיפול?

פוליפים כאלו יכולים להפוך עם הזמן לסרטן. הטיפול הוא הכריתה שלהם בזמן קולונוסקופיה כפי שבוצע אצלך ובמידה ולא ניתן אז מבוצע ניתוח.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה