ארוזיות, שינויים ריאקטיבים בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/11/2015 | 19:15 | מאת: משה

שלום רב, בחור בן 45, בעקבות דלדול משמעותי במחסני ברזל(Ferritin-11) ואנמניה קלה נישלחתי לבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. קולונוסקופיה-תקינה בבדיקת גסטרוסקופיה-"מעבר ושט-קיבה בגובה 48 סמ'-תקין.קיבה כולל היפוך- רירית אדומה באנטרום וגוף. נילקחה ביופסייה: התקבלה צנצנת ובה 2 קטעי רקמה בקוטר עד 0.2 ס"מ. תוצאות בדיקה מיקרוסקופית: Gastric mainly oxyntic mucosal fragments with erosions,active inflammation and reactive epitheliai change. Features compatible with acute erosive gastritis. Comment:Giemsa stain and immunostain are negative for H.pylori Level section CD-3,CD-20 and CK-MNF-116 IMMUNOSTAIN were examined. הרופא רשם כך:ביופסיות-ארוזיות, שינויים ראקטיבים.הליקובקטר שלילי בצביעה. תבחין נשיפה להליקובקטר בוצע ושלילי, שאלתי: במה מדובר, אני לא מרג האם יש צורך לטיפול תרופתי/ מעקב? כבר עברו 5 חודשים מהבדיקה....

21/11/2015 | 19:19 | מאת: משה

מציין שאני לא מרגיש צרבת או "שריפה" בקיבה, מרגיש מצויין, האם יש צורך בטיפול?

ממליץ להיוועץ ברופא שהפנה אותך לבדיקות הנ"ל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה