ריפלוקס משמעותי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/11/2015 | 20:21 | מאת: צליק

לאחר חודשים של תלונות על תחושת שריפה וגוש תקוע בגרון.בוצעו בדיקות להליקובקטור,גסטרוסקופיה שהיו תקינות.בוצעה בדיקה עם קפסולת "בראבו" וניטור חומצה בחלק העליון של הוושט למשך 48 שעות.התשובות מראות על ריפלוקס משמעותי.כ-113 ארועי ריפלוקס שנמדדו.מקבל טיפול של נקסיום 40 מ"ג ביום עם שיפור קל.בן 55.ללא משקל יתר,לא מעשן,לא שותה ומקפיד בד"כ על תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה.מקבל טיפול של לוסטרל (משפחת SSRI) 50 מ"ג ליום במשך כ-25 שנה.קראתי באינטרנט שיכול להיות קשר בין סוג תרופות אלו להרפיית סוגר הוושט והתכנות לריפלוקס.האם ידוע על קשר כזה? האם הפתרון להקלה של ממש הוא ניתוח ומה סיכויי הצלחה? תודה מראש

לפי תיאורך עברת בירור יסודי ומקיף. אכן יש קשר לתרופות מסויימות ביניהן SSRI מציע שתפנה לרופא המטפל

19/11/2015 | 14:30 | מאת: צליק

תודה רבה על התגובה המהירה והתמציתית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה