כאבים ברום הבטן ובגב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/10/2015 | 21:37 | מאת: כיס מרה

שלום, בשבועיים האחרונים היו לי 3 התקפי כאבים ברום הבטן ובגב. שלושתם בשעות הלילה, בימים בהם לא אכלתי ככ טוב, נמשכים מספר שעות ולאחר מכן עוברים. השבוע בבדיקת אולטרסאונד בטן עליונה נמצאה אבן בקוטר 2 סמ בכיס המרה שלי. אגב, גם לאמא שלי וגם לסבתא שלי כרתו את כיס המרה בשל הימצאות אבנים. האם הכאבים שאני מתארת הם סימפוטומים אופיינים לאבנים בכיס מרה (כואב לי ברום הבטן ממש במרכז ולא בצד ימין)? האם הטיפול היחידי הוא כריתה של כיס המרה? מה רמת הדחיפות לבצע את הניתוח? תודה!

31/10/2015 | 18:01 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, הכאב יכול להתאים לכאב של כיס מרה עם אבנים, במיוחד שהאבן לא קטנה. אופציות אחרות כמו כיב קיבה או כיב תרסריון, דלקת בקיבה גם באבחנה המבדלת. נא להגיע למרפאת גסטרו עם בדיקות דם כלליות כולל אנזמי כבד ותשובת האוטרסאונד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה