משמעות סיכום בדיקת MRI של הלבלב והאזור [בטן]

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2015 | 20:14 | מאת: EDIT

בסיכום נכתב כי בנוסף לציסטה קטנה בכליה וממצא לא ברור שאולי נובע מפנקראטיטיס בעבר, נמצא "נוזל בכמות מינימלית בבטן העליונה ובשק הקטן". מה משמעות הממצא של הנוזל במקומות אלה? והאם צריך להדאיג/מחייב טיפול? ראוי לציין כי ההפניה לבדיקה נעשתה בגלל עמילאז גבוה מהנורמה במשך שנים ולעיתים גם ליפאז גבוה, במקביל לריח רע מהפה במשך שנים רבות, שאינו קשור לשיניים/חניכיים.

19/10/2015 | 20:06 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, ממליץ השלמת בירור הממצא בלבלב ע"י בצוע סונר דרך הושט (EUS).

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה