מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/09/2015 | 07:16 | מאת: סמדר

הבן שלי חולה במחלת קרוהן הגסטרואנטרולוג ביקש שיבצע בדיקת MR ENTEROGRAPHY נאמר לנו שהבדיקה אינה בסל הבריאות. שאלותי הן מה מטרת הבדיקה מה היא אמורה להראות? והאם זה לא כמו MRE רגיל של הבטן? מה בעצם רוצים לראות בבדיקה הזו ומה היא מקיפה בעצם? והאם למרות שהבדיקה לא בסל הבריאות הקופה יכולה לאשר התחייבות בגלל שלבן יש מחלת קרוהן? אשמח לתשובות מפורטות.

שלום לך MRE (אנטרוגרפיהMR) היא כמו בדיקת MRI רגילה, אלא שבה הרנטגנולוג בטכניקה מיוחדת מדגים במיוחד את המעי הדק. כאשר מדובר במחלת קרוהן רלוונטי להדגים אם קיימת מעורבות המעי הדק במחלה. הבדיקה בסל, ההפניה היא כמו של MRI רגיל. חג שמח

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה