מתי אפשר לבצע בדיקת דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/09/2015 | 21:40 | מאת: קרן

שלום רב, לאמי יש צליאק, לי היו ערכים גבוהים בדם אבל הבדיקה הפנימית יצאה תקינה. עקב חוסר הצלחה להרות, המליצו לי בחו"ל להמנע מגלוטן היות וישנו קשר בין צליאק לעקרותת לפני 3 חודשים ילדתי וכשאכלתי גלוטן מדי פעם היו לי כאבי בטן או עייפות כרונית. שאלתי היא כמה זמן אני צריכה לאכול גלוטן כדי לבצע את בדיקת הדם ובאיזה כמות ? תודה מראש, קרן

שלום רב אם יש לך רגישות לגלוטן גם כמות קטנה ממנו תיצור נוגדים ותתן ביטוי בבדיקת הדם, במיוחד אם את מתרשמת כי יש קשר בין אכילת הגלוטן לבין הופעת תסמינים. שנה טובה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה