גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/09/2015 | 17:07 | מאת: אביגיל

שלום לכם, סבלתי בחודשיים האחרונים מכאבי בטן עוויתיים לאורך רוב היום (בעיקר אחרי אוכל), וגם שלשולים מדי פעם. רופא הגסטרו הפנה אותי לאנדוסקופיה וקולונוסקופיה, ורציתי לדעת, האם אין בדיקות לא פולשניות שניתן לעשות לפני כן? צילום בריום? CT? הבנתי שההכנה לקולונוסקופיה מאוד קשה. אני בת 34, קטנה ומאוד רזה, ומפחדת לעשות את הבדיקה הזו. תודה מראש ויום נעים, אביגיל

שלום לך. בדיקות האנדוסוקפיות הן אכן חודרניות ועלייך להסכים לבצען (בע"פ ובכתב). אם אינך מעוניינת עדיין לבצען יש אפשרות למצות תחילה את הבירור באמצעות בדיקות לא פולשניות: בדיקות דם, בדיקות צואה, בדיקות נשיפה, והדמייה. שנה טובה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה