קולנוסקופיה לקשיש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/08/2015 | 22:31 | מאת: אן

מדובר במבוגר בן 82, שיש לו ברזל נמוך ואחת ההמלצות היתה לעשות קולנוסקופיה. (עבר לפני 5 שנים קולנוסקופיה וירטואילית שהתוצאה תקינה). הנ"ל חולה לב עם קוצב לב הלוקח מדלל דם. הגסטרולוג חושב שהסיכון בבדיקה עולה על התועלת והציע לא לעשות. ברקע 2 קרובי משפחה(לא מדרגה ראשונה) שהמחלה נתגלתה מעל גיל 80 ונפטרו ממנה זמן קצר לאחר הגילוי .אז בכל זאת איזה בדיקה כן ניתן לעשות במקום קולנוסקופיה רגילה/וירטואלית כדי לשלול גידולים במעי הגס. תודה

אין צורך בבדיקה פולשנית עם לפני 5 שנים בדיקה תקינה ניתן לא לבצע עוד 5 שנים שום בדיקה לגילוי מוקדם בגיל הזה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה