שיהוקים ותוסף ברזל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/08/2015 | 17:27 | מאת: אלגרו

לד"ר שלום רב, אני בן 61. מטופל בכדורים נגד לחץ דם וסטטטינים. לפני כחודש וחצי ולאחר שעשיתי בדיקות דם, התברר שיש לי ירידה בברזל ובוויטמין B12 ולכן רופא המשפחה החליט לתת לי תוסף ברזל GENTLE IRON. שאר תוצאות בדיקות הדם תקינות לחלוטין. כעבור מספר ימים החלו אצלי שיהוקים שהלכו והתגברו והרופא החליט לתת לי כדורים OMEPRADEX 20 MG. הוא טען שכנראה מדובר בריפלוקס. הכדורים האלה הורידו בצורה משמעותית את עוצמת ומספר השיהוקים אך לא הפסיקו אותם. את הכדור אומפרדקס אני לוקח כבר 18 יום. שאלותיי: 1- אני החלטתי להפסיק את נטילת תוסף הברזל. האם יכול להיות שתוסף הברזל גורם לשיהוקים? 2- אין לי ירידה במשקל, היציאות תקינות וכך גם צבע הצורה, תיאבון רגיל. נשלחתי לעשות גסטרוסקופיה. אילו עוד גורמים עלולים לגרום לשיהוקים? 3-- מה ניתן לאכול או לקחת במקום תוסף הברזל על מנת להעלות את רמת הברזל בגוף? אציין שרופא המשפחה הציע לאכול כל יום 6-7 שקדים. 4- כמה ימים ניתן לקחת את הכדור אומפרדקס? בתודה מראש.

22/08/2015 | 14:26 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , ממליץ השלמת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה לבירור חסר ברזל. כדור ברזל יכול לגרום לשיהוקים, ניתן להפסיק אותו עד תום הבירור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה