דם סמוי בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/07/2015 | 20:49 | מאת: חנית

שלום, אבי בן 67 מעשן, עבר בדיקה לאיתור דם סמוי בצואה שיצאה חיובית ונשלח לאולטראסאונד בטן בעקבות כך. בתוצאה של האולטרסאונד נרשם "אאורטה מורחבת בגודל 3.2" מה זה אומר? התור שלו לגסטרו רק בעוד כחודש ואנחנו די חוששים עד אז. אודה להכוונה כלשהי

צריך לעשות קולונוסקופיה בעקבות דם סמוי חיובי הרחבת אאורטה. תלוי במיקום: בית חזה? בטן? אני משער שמדובר באאורטה בטנית. הרחבה קלה. צריך יעוץ כירורג כלי דם באשר לסיכון אך לא צריכה להיות בעיה בביצוע קולונוסקופיה. לסיכום לפנות ליעוץ כירורג כלי דם ובהמשך קולונוסקופיה התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה