אי סבילות פרוקטוז?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/06/2015 | 17:48 | מאת: לי

יש לי אי סבילות לקטוז ואלרגיה לאבק. עד היום נחשד כי האסטמה שלי היא אלרגית ונמצא גם קשר לחלב (האסטמה מאד השתפרה עם הפסקת מוצרי חלב). טופלתי בחודשיים האחרונים בלנסופראזול בשל רגישות למזון שהיתה בקיבה. אני מטופלת בקיץ באריוס ובחורף בסרטייד רק שיש חשיפה למזגן חם. מזון המכיל סירופ תירס גורם לצרבת עיכול ולקוי ורפלוקס(שבסוף מתבטא באסטמה). האם סביר שיש לי גם אי סבילות לפרוקטוז? אני חושדת בכך ומודאגת שצריכת פרות יכולה להיות גורם לאסטמה ו/אוצרבות. אני לא סובלת- סילאן, דבש, סירופ אגבה,קורנפלקס למיניהם, ממתיקים מלאכותיים,עבניות, פרות הדר מלבד לימון חומץ בלסמי ועוד.. אתייעץ בקרוב שוב עם רופא גסטרו. אציין שאינני צורכת מזונות חריפים, חומציים ואלכוהוליים בכלל. נשללו צליאק והליקובאקטור,בדיקות דם תקינות עצתכם בבקשה

ניתן לבדוק אי סבילות לפרוקטוז עי תבחין נשיפה התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

29/06/2015 | 19:57 | מאת: לי

תודה על תשובתך, האם הטיפול הוא המנעות בלבד או שיש אנזים חלופי כמו לקטייד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה