צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/06/2015 | 13:41 | מאת: בס

הבת שלי בת שבע אובחנה לפני 4 חודשים כסוכרתית (סוכרת נעורים)באותה אבחנה עשו בדיקות צליאק ה. Anti ttg יצא שלילי לפני שבועיים ב 20-5 היינו במרפאת סוכרת עשו בדיקה לצליאק עוד פעם יצא שלילי ttg -29 /ema מה המשמעות קראתי שנוגדנים של ttg יכולים לראות גם בחולים עם סוכרת נעורים וגם במחלות אוטוטימוניות אחרות !!! האם יש מקום לדאגה במיוחד שהבת שלי לא מתלוננת משום דבר קשור למע העיכול

בכל מקרה את מתארת מצב בו הנוגדנים שליליים ובת שאינה מתלוננת על תסמינים אשר קשורים במערכת העיכול כך שניתן להוריד את מפלס הדאגה בכל הקשור למחלת הצליאק. עם זאת מומלץ לפנות לרופא הילדים על מנת לקבל הסבר מפורט יותר והתייחסות מדוייקת יותר (ייתכן ואין בידי את כל הפרטים). התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

11/06/2015 | 12:48 | מאת: בס

בבדיקה יצא anti ttg =29 זה חיובי נכון מה טווח הנורמה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה