אנמיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/06/2015 | 14:26 | מאת: גלי

אני בחורה בת 50. בבדיקות נמצא אצלי אנמיה נורמוציטית קלה. MCV:גבול תחתון המוגלובין:11.8 פריטין:11 ויטמין B12:296 פולית תקינה.תריס,תפ כליה,כבד תקינים, שאלתי היא האם האנמיה שיש לי זה מחוסר ברזל, או מתזונה? ומה המשך הבדיקות ומהו הטיפול? והבדיקה אימונופיקסציה ששלחו לי התשובה היא: נמצאו מספר פסי השקעה חלשים ביותר שאינם ניתנים לאיפיון. האם לאחר התשובה של אימונופיקסציה.צריך המשך מעקב האם זוהי תוצאה גבולית או חסרת משמעות? תודה גלי. והמשך יום טוב

כמובן שיש צורך להשלים בירור ומעקב. חלק מבירור אנמיה כולל פנל מעבדתי בנסיון להתחקות אחר הגורמים לאנמיה. בגילך יש מקום לשקול בירור אנדוסקופי במידה ולא בוצע לאחרונה. מומלץ לפנות לרופא המשפחה אשר יפנה אותך לבדיקות השונות בהתאם לצורך. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה