אבחנה מבדלת לכיבים במעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/06/2015 | 14:54 | מאת: רוני

שלום רב, אני בת 36,בריאה לחלוטין. לא סובלת מכאבי בטן או שילשולים. כל בדיקות הדם שלי תקינות לרבות צליאק. יציאות נורמליות 1 ליום. בעקבות פיסורה עקשנית שיש לי(שכרגע דווקא אינה מטרידה מזה תקופה)התחלתי בירור מעמיק של המעי לרבות וידיאו קפסולה גסרוסקופיה וכו'. בבדיקת הוידיאו קפסולה האחרונה נמצאו: 1.בקיבה ארוזיה קטנה מכוסה בהמטין 2.בגגונום נמצאו ארוזיות זעירות וכיבים אפטואידים זעירים מאוד 3.רק במסתם האילאו צקלי רואים כיבים יותר גדולים עם דלקת ללא היצרות או עיכוב למעי הגס. 4.מבנה הווילי תקין עם 5.סרולוגיה וביופסיות תקינות. 6.ניתן לשלול צליאק. **יש לציין שתוצאות בדיקה זו במגמת שיפור היות ובבדיקה שבוצעה לפני שנה נמצאו *כיבים רבים* מבצל ועד תריסריון לרבות המסתם. בגסטרוסקופיה שבוצעו נמצאו 2 כיבים זעירים מאוד וגם שם הביופסיות תקינות *יש לציין שממצאים אלו שיפור מבדיקה קודמת שנעשתה לפני שנה ששם היו כיבים רבים. הועלתה השערה שהכיבים נגרמו עקב שימוש ב-NASID אולם אני לא נוטלת תרופות אלו למעלה משנה וחצי. המעי לא אמור להשתקם לגמרי בזמן זה? היות ואני לא סובלת משום כאבים מיחושים בעיות בתפקוד אובדן בספיגה וכו' ולמעשה הדבר היחידי שמטריד זה הפיסורה שבאה והולכת וגם היא נסבלת ולא מהווה מטרד יותר, אני ממש לא יודעת מה יש לי וגם טובי הרופאים המומחים ביותר אליהם אני הולכת מתקשים לקבוע באופן חד משמעי או להציע טיפול. הדיסוננס מאוד גדול ואני נותרת ללא וודאות. אשמח לדעתך ממה עוד יכולים להיגרם כיבים מסוג זה??, תודה רבה, רוני

על מנת לתת תשובה מספקת יש לפנות לייעוץ מסודר עם כל הפרטים המדוייקים. ברמה העקרונית אכן באבחנה מבדלת לכיבים במעי - נזק תרופתי, מחלת מעי דלקתית כמו גם גורמים אחרים. בכל מקרה יש להשלים ייעוץ מסודר. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה