קשיי עיכול לאחר ניתוחי מעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/05/2015 | 09:23 | מאת: יעקב קריסטל

אשתי מושתלת כליה לפני12 שנה. לפני 7 שנים אושפזה עקב פרפורציה של הקיבה עברה 2 ניתוחי מעיים במהלכם הוסר חלק מהמעי הגם. לאחרונה סובלת משלשולים דחופים חוסר יכולת לאכול מזונות מהחי (בשר ביצים וכ') . עברה מספר בירורים כמו קולנוסקופיה גסטרוסקופיה והרבה בדיקות. מאז ינואר ירדה 8 ק"ג במשקל. מטופלת באופן קבוע במחלקת מושתלי כליה בנפרולוגיה של תה"ש ובנושאי גסטרו במכון הגסטרואנטרולוגי של תה"ש. בתחילת התקופה של השלשןלים נעזרה במספר סוגי אנטיביוטיקה אשר עזרו במידת מה לאחר מכן פתחה רגישות לאנטיביוטיקה.כרגע אנחנו במצב שאין לנו תשובות על הגורמים לשלשולים, ואיך ניתן לטפל. אשתי ממשיכה לרדת במשקל וסובלת מתשישות האם יש לכם איזהו רעיון לבדיקות/טיפולים . תודה יעקב קריסטל

14/05/2015 | 19:26 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , לשלשול כרוני יש מספר סיבות, כולל מעי "קצר" בחולה לאחר ניתוח ,מחלות לבלב ,מחלות כבד, מחלות ספיגה,מחלות מעי דלקתי , מחלות זהומיות ועוד.. הבירור יכלול בדיקות דם וצואה ,קולונוסקופיה וגסטרו, סונר אנדוסקופי לבדוק לבלב ומספר הורמונים בדם, ועוד .. ממליץ המשך מעקב במכון גסטרו

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה