ריפלוקס וקושי בבליעה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/05/2015 | 21:58 | מאת: נ

שלום, אני בת 32. סובלת מריפלוקס מזה 10 שנים. בחודשיים האחרונים חלה החמרה. כאשר בולעת יש לי משהו שמפריע מאוד בגרון. כמו כן, יש מאין כאב שמקרין לי לכיוון הגב העליון והכתפיים. היו גם כאבים באיזור הקיבה. אני חיה כרגע בגרמניה והחליפו לי את הטיפול למוסק לפנטרופזול. כאשר חלה ההחמרה הגדולה התחלתי לקחת 40 מג. הגעתי למצב שלא יכלתי לאכול, בחילות ותחושת מלאות מעבר לבליעה. הרופא הגדיל את המינון ל40 מג בוקר וערב ובנוסף התחלתי לקחת מאלוקס שלוש פעמים ביום. אתמול עברתי גסטרוסקופיה והרופא אמר שמעבר הנוזלים תקין ולא רואים משהו חריג. המליץ להוריד לאט לאט מינון של תרופות. חזרתי לאכול בצורה סבירה אבל העניין עם הבליעה עדיין מציק לי ומטריד אותי מאוד. האם זה קשור לריפלוקס? האם כדאי לבדוק משהו נוסף? תודה וסליחה על האורך.

07/05/2015 | 17:13 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , אם הגסטרוסקופיה לא מראה שלקת בושט שקשורה לרפלוקס אז לא ניתן ליחס את קושי הבליעה לרפלוקס. יש מקום להתקם בבירור ע"י בדיקת רופא א.א.ג ובדיקת בליעת בריום ומנומטריה של הושט. יש להתחיל את הבירור במרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה