קלוסטרידיום דפציל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/04/2015 | 00:06 | מאת: גיא

לפני כשבועיים שמתי לב שביציאה יוצא לי נוזל שקוף עם דם עשיתי בדיקות ובהם נתגלה דם סמוי בצואה ובנוסף החיידק קלוטודריום דפיציל מה משמטריד אותי זה שלא השתמשתי באנטיביוטיקה לאחרונה והבנתי שיש קשר בין התפרצות החיידק לשימוש באנטיביוטיקה בנוסף ביקשתי מרופא גסטרו לעשות בדיקת קולונוסקופיה והוא טען שאפשר לעשות את הבדיקה רק לאחר לקיחת אנטיביוטיקה פליגיל למשך שבועיים אני לא הבנתי מה הקשר ואני מודאג מכך שמקור הדימום הוא מסיבה אחרת מחכה לתשובה בתודה מראש

07/04/2015 | 08:15 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , יש מספר גורמי סיכון ידועים לחיידק הקלוסטרידיום , בראשם שימוש אנטיביוטי לאחרונה.בנוסף, אשפוזים,ניתוחים,תרופות אחרות כמות תרופות סותרות חומצה. קולוסטרידיום יכול לעשות שלשול דמי. בשלב הנוכחי אני ממליץ להשלים את הטיפול האנטיביוטי ובהמשך להשלים את הקולונוסקופיה כמתוכנן. חג שמח!

07/04/2015 | 17:50 | מאת: גיא

לא התאשפזתי או נותחתי ולא צרכתי שום תרופה אני אדם בריא בד"כ ובגלל זה אני מוטרד מעט לגבי הסיבה של התפרצות החיידק כמו כן אינני סובל משילשולים אלא נוזל שקוף עם דם בפנים רציתי לדעת מה הקשר בין החיידק לעיכוב בבדיקת הקולונוסקופיה אני מרגיש קצת בערפל מאז שזה קרה אם אפשר לעזור לי חג שמח

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה