בעיות עם צואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/03/2015 | 07:18 | מאת: דליה

גרה בספרד- לפני כ שלוש שנים חשדתי על דעת עצמי שיש לי קנדידה- הלכתי לרופאת משפחה ונתן לי פלוקומזול 100ואמרה לי שצריך לקחת לפחות שלושה חודשים וזה יעזור- היא לא שלח אותי לבדוקות או משהו- לאחר כשבוע שלקחתי את התרופה התחילה לי תופעה מוזרה איתה אני מתמודדת עד היום- צואה מגרדת שגורמת גרד סביב פי הטבעת- בריחת צואה, בריחת גזים- ואם לא ניקיתי טוב את האיזור- הוא גירד נורא והתחיל דימום ורגישות של העור עד חוסר יכולת תפקוד- אמרו לי טחורים ועשו לי קולונסקופיה ושללו כל קשר לתרופה ולא מצאו כלום אני שלוש שנים עם צואה תמידית כלומר הולכת להשתין ותוך מאמץ קטן בורחות כמויות קטנות של צואה ותחושה של חוסר התרוקנות לפני כחודש הלכתי שוב לרופאה והצלחתי להסביר לה פחות או יותר את הבעיה ואמרתי לה שאני לא חושבת שיש לי טחורים- עשיתי בדיקת שתן וצואה ואמרו לי שהכל תקין נתנה לי אבקת סיבים שקוראים לה כאן פלנטבן מערבבים עם מיים פעם ביום ושותים וזה עשה את הצואה במצב מוצק יותר או פחות כפי שהיה לפני כן- הבעיה היא שאם אני לא לוקחת את האבקה הזו יום אז המצב חוזר לקדמותו- להערכתי ואני לא רופאה, התרופה שציינתי הרגה חיידקים טובים שהיו לי במערכת העיכול ואז חטפתי חיידק שקיים במערכת העיכול- אני לא יודעת לשים את האצבע ולמי לפנות- אני בחוסר אונים ומבקשת עזרה בפורם זה- מקווה שהסברתי את עצמי נכון

שלום יש צורך להמשיך טיפול בסובין תזונתי צריך זמן למעי לחזור לפעילות רגילה

25/03/2015 | 16:44 | מאת: דליה

כמה זמן צריך לקחת בדרך כלל כי כבר עבר כמעט חודש. והאם יש סוג שהוא מומלץ לדעתך. תודה רבה על התגובה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה