קמפילובקטור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/02/2015 | 08:49 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בת 31. לפני כמעט חודשיים הייתה לי אפיזודה של שלשולים וצמרמורות. בבדיקת צואה התגלה חיידק הקמפילובקטור. מאז טופלתי בציפרופלואקסצין למשך 5 ימים אך בבדיקת צואה החיידק התגלה שוב וקיבלתי את אותה אנטיביוטיקה למשך 10 ימים. לאחר מכן שוב התגלה החיידק והרופאה שהתייעצה עם רופאת גסטרו נתנה לי ציפרופלואקסצין בשילוב עם מטרוגיל למשך 7 ימים. הרופאה אמרה שאין צורך לחזור על בדיקת הצואה ורציתי לשאול האם אפשרי שהחיידק עדיין נשאר בגוף ואם כן האם זה מסוכן ויש צורך לטפל בו? כמו כן, מקריאה באינטרנט קראתי שיש קשר בין החיידק לתסמונת ג'יליאן ברה- האם יש סיכון להתפרצות התסמונת אם החיידק נשאר בגוף ולא מטופל? תודה רבה ויום נפלא.

מכיוון שהחיידק נמצא בשתי בדיקות צואה לא תהיה טעות לבצע בדיקה נוספת לאחר הטיפול. בסך הכל בדיקה פשוטה יש קשר לגוליאן ברה- נדיר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה