גסטרוסקופיה או טיפול בהקלטובקטור?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/02/2015 | 02:01 | מאת: מישהי 2

בשנה וחצי האחרונות היו לי מיחושים באיזורים שונים בבטן - בעיקר האמצעית והתחתונה - מיחושים ולא כאבים של ממש. הלכתי לפני כשנה לרופאת גסטרו שהמליצה לעקוב אחרי המיחושים ואני עזבתי את העניין כיוון שמיחושים באו והלכו והחלטתי לא להתייחס לזה. לפני כ-5 שבועות, אחרי נטילת טבליות מסיסות במים לריכוך ליחה במשך 3 ימים (2 טבליות ביום) ללא נטילת כדורים ששומרים על הקיבה (כי לא אמרו לי שצריך לקחת) התפתח כאב חד ברום הבטן. רופא משפחה שלח אותי לבדיקת נשיפה ואמר שיש לי חיידק הלקטובקטור פילורי בצורה חזקה. רופא גסטרו נתן לי טיפול מרובע ובפעם השניה שלקחתי אותו הופיעו תופעות של אלרגיה (לקחתי בבוקר את התרופות פעם ראשונה ובערב בפעם השניה התחילו תסמינים של אלרגיה). הפסקתי את הטיפול המרובע ואחרי יומיים התחלתי טיפול משולש להלקטובקטור שהרופא גסטרו נתן שיצר שוב תגובה אלרגית אחרי 3 פעמים של לקיחת התרופות. הלכתי למיון באיכילוב בגלל הסימפטומים של האלרגיה ושם אמרה לי רופאה פנימית להפסיק לקחת את האנטיביוטיקה וללכת לרופא גסטרו לעשות גסטרוסקופיה אם הכאבים לא מפסיקים, ולקחת אומפרדקס אם יש כאבים. במשך כשבועיים לקחתי מדי פעם אומפרדקס לכאבים שעזר אבל הכאבים חזרו כשהפסקתי לקחת. הכאבים לא היו כמו הכאב החד שחשתי בהתחלה לאחר לקיחת הטבליות לריכוך ליחה אלא כאבים פחות חדים בכל איזור הבטן העליונה. הלכתי לאחר כשבועיים למומחה גסטרו באופן פרטי להתייעצות שאמר שהימצאות החיידק כשלעצמה היא לא סיבה לטפל בו כיוון שרק באחוזים נמוכים הוא גורם לנזק והוא נמצא למעשה אצל מרבית האוכלוסיה. הוא המליץ לעשות גסטרוסקופיה וקולונסקופיה לפני שמתחילים, אם מתחילים שוב טיפול אנטיביוטי בהלקטובקטור. 2 רופאי משפחה שהייתי אצלם דווקא התעקשו שהבעיה שלי היא החיידק ושיש לטפל בו באנטיביוטיקה. במשך כ-5 שבועות מהתפתחות הכאב החד בקיבה אני סובלת בכאבים בקיבה בצורות שונות. לקחתי אומפרדקס מדי פעם שאחרי כמה ימים הקל על הכאבים אך כשהפסקתי איתו הכאבים חזרו. האומפרדקס עצמו גורם לי לתופעות לוואי לא טובות ואני לא רוצה להזדקק לו או לכדורים אחרים באופן קבוע. הייתי רוצה להבריא לגמרי מהבעיה שלי. לא ברור לי ממה נובעים הכאבים - האם נוצר אולקוס בעקבות הטבליות לריכוך ליחה? האם נוצרה "רק" חומציות יתר בקיבה, באופן זמני, שעם דיאטה נכונה ואחרי זמן המצב יחזור לקדמותו? האם זה ההלקטובקטור שאולי בעקבות נטילת הטבליות לריכוך ליחה התעורר לחיים והתחיל לעשות לי נזק בקיבה? אני חוששת גם מהטיפולים החודרניים (גסטרוסקופיה וקולונסקופיה) וגם מהטיפול האנטיביוטי החזק לחיידק. קיבלתי המלצה על רופא פנימי שמתמחה בטיפול בהלקטובקטור אצל אנשים שהגיבו לא טוב לתרופות הרגילות, ואני לא יודעת אם אולי לנסות שוב לטפל בהלקטובקטור אצלו לפני שאני עושה את הבדיקות החודרניות? הלכתי בינתיים לדיאטנית שנתנה לי תפריט וכדורי פרוביוטיקה במקרה שהבעיה נובעת מחומציות יותר ופגיעה בפלורה של הקיבה עקב הטבליות לריכוך ליחה. אשמח על עצה מה עלי לעשות? (מצטערת על השאלה הארוכה) תודה מראש..

נבדקת כבר פעמיים ע"י גסטרואנטרולוגים. האחרון שבדק אותך ועבר על כל הנתונים המליץ על בדיקת גסטרוסקופיה+ קולונוסקופיה. לדעתי יש להמשיך לפי התכנית של הרופא המפנה. במידה ויש לך חששות או ספקות לפנות אליו שוב לקבלת הסבר מדוע המליץ על הבדיקות התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה