צואה שטוחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/02/2015 | 17:21 | מאת: בן

שלום לכולם. לפני כחודשיים התחילו לי מעט בעיות בקיבה שעם הזמן דעכו. זה התחיל בהתפרצות שלשול ביום אחד, ומאז עברתי סדרת בדיקות וטיפולים לאבחון הבעיה. כיום אני מרגיש הרבה יותר טוב, ובסה"כ המצב טוב, רק שהבחנתי לאחרונה שהצואה שלי מעט שטוחה, כלומר יש לה נפח והכל כמו צואה רגילה, רק נראה כאילו מישהו שיטח אותה בשני הצדדים. מעין אליפסה ש"הוחלקה" בשני הצדדים. אין סימנים לדם, אבל קראתי לא מעט שדבר זה יכול להעיד על סרטן המעי לא עלינו. עברתי עד כה בדיקות דם, שתן, צליאק ובדיקות צואה שלא העלו דבר. היעד הבא הוא קולונסקופיה שאבצע רק עוד חודש. אני ממש מפחד מהאופציה האחרונה, ורציתי לדעת האם היו חושדים בה במקרה של בדיקות דם עם תוצאות אחרות, והאם הדרך היחידה לאבחן זאת היא באמצעות קולונסקופיה. אציין כי אני בן 24 ואין היסטוריה רפואית של סרטן במשפחה. תודה לכולם.

בעזרת קולונוסקופיה רגילה או וירטואלית התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה