בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/01/2015 | 21:54 | מאת: אורי

שלום רב אני בן 41, בריא בדרך כלל, עקב תלונות על בטן נפוחה , גזים, וכאבים עמומים, נשלחתי לבצע בדיקת גסטרו ובדיקת קלונוסקפיה- תוצאות הקולונוסקפיה- תקינות, ולהלן תוצאות בדיקת הגסטרוסקופיה:- 1. ושט- איזופגיטיס דרגה A. 2. קיבה- גסטריטיס דיסטלית קלה. 3. בצל התריסריון- התכייביות קטנטנות בבצל בחומרה קלה. נלקחו ביופסיות. אבקשכם להתייחס לתוצאות הללו ולהסביר לי בבקשה מה משמעות הדברים והאם ניתן לטפל בדברים הנ"ל, וכמו כן רציתי לדעת אם הבעיות הללו גורמות לבטן נפוחה והרגשת מלאות והרבה גזים ואי נוחות וכאב בטן עמום. נא התייחסותכם- מודאג מאוד. ותודה מראש

באופן עקרוני מומלץ במקרים מעין אלו להתחיל טיפול בתרופות מקבוצת ה- PPI (הורדת חומציות בקיבה) ולהשלים בירור / טיפול בהתאם לתוצאות הביופסיות וההנחיות של הרופא המטפל / גסטרואנטרולוג. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה